Om ROT-avdraget

ROT-avdraget ger skattelättnader

Det som i folkmun är känt som ROT-avdrag står egentligen för renovering, ombyggnation och tillbyggnation. Detta är ett skatteavdrag som alla privatpersoner kan ha glädje av när du anlitar elektriker i Tyresö.

För att kunna använda ROT behöver du äga en fastighet och även bo i den åtminstone under vissa delar av året. Behöver man exempelvis hjälp av en elektriker i Tyresö för att dra om el på sommarstugan efter en renovering går det utmärkt att använda skatteavdraget för att få en lägre slutkostnad.

Elektrikers arbetskostnader sänks med 30%

Genom att använda ROT-avdraget får man ett avdrag som uppgår till 30 % av alla arbetskostnader som det företag man anlitar debiterar. För att få göra avdraget måste företaget vara registrerat för F-skatt, vilket vår elfirma är. Du behöver även betala skatt i Sverige för att kunna nyttja detta avdrag vid elinstallationer eller snickeri i bostaden. Det går att få ett avdrag på som mest 50 000 kronor per person och kalenderår, men det går inte att få ett högre avdrag än summan man betalat i skatt.

Vi sköter allt som har med subventionen att göra

Om du tar kontakt med oss för att få hjälp med ett arbete kommer våra elektriker i Tyresö dra av det avdrag du har rätt att få på fakturan. Vi rapporterar sedan in den nödvändiga informationen till Skatteverket utan att du behöver ansöka om subventionen själv.